EFT Relatie therapie: Wat is dat?

Je relatie gaat niet goed, er is afstand, of jullie hebben juist veel ruzie. Je hebt het gevoel dat je partner je op de nek zit, of juist dat hij of zij er helemaal niet voor je is. Je wilt niet dat je relatie stuk gaat en je zou eraan willen werken om elkaar weer beter te leren begrijpen. Een fijne relatie te hebben waarin je er bent voor elkaar.

EFT (Emotionally Focused Therapie) is een wetenschappelijk onderbouwde  methode voor partners met relatieproblemen. Onderzoek wijst uit dat wanneer partners elkaar op emotioneel niveau goed kunnen bereiken, begrijpen en toelaten en als je je veilig voelt bij elkaar, je een stevige basis hebt.  Dan kan je relatie ook best tegen een stootje. 

Maar vaak is die veiligheid niet of onvoldoende aanwezig. 

Centraal bij EFT staat dat het ruziegedrag voortkomt uit onderliggende emoties die verbonden zijn met onvervulde verlangens en behoeftes. Partners krijgen tijdens de therapie oog voor het patroon waarin zij gevangen zitten. De emoties vormen de ingang tot herstel van de verbinding tussen de partners; hoe je weer open voor elkaar kunt zijn en elkaar weer kunt gaan vertrouwen en bereiken wanneer je elkaar nodig hebt. 

Daar ga ik graag met jullie mee aan de slag!