Ik ga over relaties schrijven.

Hoe zit dat nu precies? Waarom lukt het de een wel en de ander niet een goede relatie te houden. Wat maakt een relatie goed en wanneer is het echt “op”? En als het op is hoe ga je dan uit elkaar. Of ga je proberen je relatie te redden, maar hoe ga je beoordelen of je er nog energie in wilt en kunt steken. En is dat “goed uit elkaar gaan” ook belangrijk voor je toekomst? Voor je kinderen misschien? Of voor een eventuele nieuwe relatie? En waarom denk ik iets te kunnen zeggen over relaties?

Het is een onderwerp wat me uitermate boeit, waar ik alles over lees en probeer studies over te volgen. Waar ik in mijn werk als mediator dagelijks mee bezig ben. En trouwens ook in mijn privé, want ik heb zelf ook wel wat ervaring op het gebied van relaties. Mislukte relaties, die veel energie hebben gekost en veel tranen, maar ook een huwelijk van inmiddels bijna 24 jaar. Wel trouwens een relatie met bergen en dalen, met hoogte en diepte punten, met liefde en strijd. Ruzies vooral in het begin; wie maakt hier de dienst uit? Ik niet alleen zo bleek. Of het allemaal zinnig is wat ik ga zeggen weet ik niet, soms doe ik ook maar wat. Hoewel dat laatste natuurlijk altijd met ervaringen en kennis in het achterhoofd.

Tot snel!